2019

2019

“Kanyonların Öncü Kadınları” 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için Tuzla Kanyonu’nda..

 

Pan Derneği sporcuları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında 24 Şubat 2019  Pazar günü Tuzla Kanyonu’nu geçecek.

 

Doğa sporlarına ve sürdürülebilir yaşam bilincinin yaygınlaşmasına katkı sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Pan Derneği’nin “Kanyonların Öncü Kadınları” ekibi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Tuzla Kanyon’undan geçiş yapacak. “Kanyonların Öncü Kadınları” tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlik kanyon sporunun bilinirliğini arttırmayı ve özellikle bu sporu merak eden kadınları cesaretlendirmeyi hedefliyor.

 

Türkiye’de ilk defa sadece kadınlardan oluşan bir ekip ile kanyon geçtiler.

 

Pan Derneği’nin sporcuları tarafından geleneksel hale getirmek hedefiyle 8 Mart kapsamında düzenlenen etkinlik kadınların her alanda başarılı olabileceğinin altını bir kez daha çizmeyi amaçlıyor. Sporcular “Geçen yıl aynı dönemde Türkiye’de ilk defa sadece kadınlardan oluşan bir ekip ile Yarıkkaya Kanyonu geçişini başarıyla tamamladık. Bu yıl da Tuzla Kanyonu’nu geçmeyi hedefledik. Her yıl çıtayı biraz daha yükselterek etkinliklerimize devam etmek istiyoruz” diye belirtiyor. Pan Derneği, kanyon sporu alanında faaliyet gösteren dernekler arasında en fazla kadın sporcuya sahip dernek olma özelliğini taşıyor.

 

Her geçen yıl katılım artıyor.

 

Sporcular, “Bizler kanyon sporuna gönül vermiş kadınlar olarak, bu sporun tüm kadınların içindeki gerçek potansiyeli açığa çıkarmaları için bir rehber olabileceğine inanıyoruz. Yaptığımız faaliyetler ile katılımın arttığını görmek bizi mutlu ediyor” diye belirtiyor.

 

Yaptığımız spor hayata bakış açımıza da yansıyor.

 

Sporcular, kanyon sporu için iyi bir planlama, birbirine inanan bir takım ve doğaya uymanız gerektiği bilincinin gerektiğinin altını çiziyor. Bu sporun hayatlarına da farklı bir bakış açısı kattığını belirten sporcular “Kanyonun doğası gereği hep ilerlemek zorundasınız. Geriye dönemezsiniz, bu nedenle tüm dikkatinizle ileriye ve adımınızı atacağınız noktaya odaklanmalısınız. İster istemez bu düşünme biçimi hayatımızın her noktasında yaptığımız her eyleme bir şekilde yansıyor” diye belirtiyor.

2016 yılında kurulan Pan Derneği, kanyon sporunun Türkiye’de gelişmesi için faaliyetlerine devam ediyor. Merkezi İstanbul’da bulunan dernek her yıl bu spora ilgi duyanlara yönelik çeşitli eğitimler düzenliyor.

Top