Üyelik

T.C. 5253 sayılı dernekler kanununa göre üyelik şartlarını taşıyan, ”Pan Kültürü ile dernek kurallarımıza” uyabilecek herkes, yönetim kurulu tarafından üyeliğe kabul edilir.

Pan Kültürü

• Disiplin ve eğlence.
  • Çevreye saygı.
  • Açık iletişimde olmak. (”Dağ dağa küsmüş, dağın haberi olmamış” olmaması için. =D)
  • Sürdürülebilir bir topluluk olmak.
  • Yayın yapmak ve üretmek.
  • Herkesle işbirliğine açık olmak.
  • Dernekçilik değil doğa sporları yapmak.
  • Üyelerimiz için doğa sporlarını hobiden öte bir uğraş haline getirmek.
  • Doğa sporlarını sadece keyif verdiği için değil, bize her türlü tattırdığı duygular için sevmek.
  • Doğa sporlarını yaymak.
  • Yerel yönetimlere ve bölge insanlarının hayat tarzlarına saygı göstermek ve ona göre davranmak.

Pan Derneği Kurallarımız

• Tur şirketi değiliz! Ortak yaşam kültürüne uygun olarak işlerin ucundan tutmanız ve ekiple uyum içinde olmanız beklenmektedir.
  • Doğa sporlarında güven esastır. Birbirine güvenen insanların birinci ortak buluştukları zemin saygıdır, ikincisi arkadaşlıktır ve üçüncüsü ise dostluktur. Doğa sporlarındaki güven, dernekteki günlük işlere de sirayet etmelidir.
  • Etkinlikleri organize edenlerin tavsiyelerine saygı duymalı ve öncesi bilgilendirmeleri dikkatle dinlemelisiniz.
  • Eğer etkinliğe bir nedenden dolayı başlamak istemiyorsanız sizi kimse zorlayamaz. Bununla birlikte sınırlarınızı zorlamak ve genişletmek lazımdır aradaki hassas dengeyi bulmak gerekir.
  • İçkili bir halde etkinliklere kesinlikle başlanmaz! (Hemşerim yasak, ısrar etme..)
  • Etkinliklerde, kimsenin moral bozmak veya gergin tartışma ortamı yaratmamasını bekleriz, çünkü moral bozukluğu veya tartışma ortamları, hata yapmaya sevk eder.
  • Doğa sporları bir keşif etkinliğidir dolayısıyla enerjinizi ve kondisyonunuzu üst seviyede tutmalı, mümkünse sigara içmemelisiniz.
  • Kamplarımızda herkes rahat davranır ve konuşur. (Birbirimizi kırmak hariç.)
  • Kamptan tek başınıza kesinlikle ayrılmamalısınız. Mutlaka kamp sorumlusuna veya o an kampta olan birisine haber vermelisiniz.
  • Belirli kamplarda içki içilebilir, sadece ertesi gün etkinlik bitiyorsa ve performansınızı düşürecek şekilde içmemeniz beklenir.
  • Etkinlik alanı terk edilirken mutlaka çevre temizliği yapılır.(Kendi çöplerimiz dışında var olanlarıda toplamak.)
Neden üye olmalıyım sorusuna Pan Doğa Sporları ve Sürdürülebilir Yaşam Derneği olarak cevaplarımız;
  • Pan Derneği Eğitim ve Antrenman Merkezi’nde teknik malzemeler ile çalışabilirsiniz.
  • Boulder duvarlarını kullanabilirsiniz.
  • Kanyon organizasyonlarına katılabilirsiniz.
Aidat Bilgisi;
  • Dernek üyeliğine giriş ödentisi 50 TL, bir defaya mahsus alınmaktadır.
  • Dernek aylık aidatı 50 TL, düzenli olarak her ay alınmaktadır.
  • Ödemeler her ayın ilk salı günü yapılmaktadır.
Telefon & WhatsApp
Erdal ÖZASLAN
Pan Doğa Sporları ve Sürdürülebilir Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı’na;
5253 sayılı dernekler kanununun ilgili maddeleri gereğince Pan Doğa Sporları ve Sürdürülebilir Yaşam Derneği’ne üye olmak istiyorum.
Gereğini bilgilerinize arz ederim.